
Smoked meatball pizza
Smoked meatball pizza


OVERIGE BENODIGDHEDEN
- BBQ met Deksel
- Grill Fanatics Pizza Combi Pakket: Pizzasteen, Pizzaschep en Pizzames
- Quebrach Houtskool
- 1 chunk Eiken Rookhout
- Rasp
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
Pak een ruime mengkom en doe hier get gehakt in. Voeg er het ei, de Italiaanse kruiden en het paneermeel aan toe en meng alles goed door elkaar. Vorm van het gehaktmengsel 12 ongeveer gelijke gehaktballetjes.
Strooi de BBQ rub op een bord en rol de gehaktballetjes hier doorheen.
BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunk eikenhout toe aan de kolen en leg de gehaktballetjes op het rooster. Sluit de BBQ en rook de gehaktballetjes 45 minuten.
Snijd ondertussen de mozzarella in plakken en leg deze op keukenpapier, zodat het meeste vocht er uit trekt. Snijd daarnaast de rode ui in dunne halve ringen en zet de overige ingrediënten vast klaar
Haal na drie kwartier de gehaktballetjes weer van de BBQ. Leg dan de pizzasteen op het rooster en maak de BBQ gereed voor het bakken van pizza’s op een temperatuur van 300 tot 350 graden.
Is de BBQ weer op temperatuur? Neem dan een bol pizzadeeg en druk deze vanuit het midden met de hand uit tot een mooie pizzabodem.
Strooi wat bloem op de pizzaschep en leg de pizzabodem hier op. Bestrijk de pizza daarna met de tomatensaus.
Snijd nu wat gehaktballetjes doormidden en leg deze op de pizza. Beleg de pizzabodem daarna met de rode ui, geroosterde paprikareepjes en de helft van de mozzarella. Rasp er tot slot wat Parmezaanse kaas over.
Schuif de pizza nu op de pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel. Bak de pizza in ongeveer 5 minuten mooi gaar.
Haal de pizza dan weer van de pizzasteen en laat hem op een snijplank 5 minuten rusten. In die tijd kun je mooi de volgende pizza beleggen en op de pizzasteen schuiven.
Maak de gebakken pizza na het rusten af met wat rucola en nog wat geraspte Parmezaanse kaas. Snijd de pizza daarna in stukken en serveer direct. Eet smakelijk!







