Pulled chicken van de BBQ

Onze favoriet

Heerlijk en snel voor onze kantoorlunch

Pulled chicken is een echte smaakbom, super veelzijdig én perfect voor op de BBQ. En eerlijk is eerlijk: bij ons op de werkvloer bij Grill Fanatics komt dit gerecht geregeld met de lunch op tafel. Waarom? Omdat het gewoon veel sneller klaar is dan pulled pork. Geen low & slow, maar hot & fast en tóch die heerlijke rooksmaak. Ideaal dus, ook doordeweeks!

Ingrediënten

  • > 1 kg kippendijen zonder bot
  • > 30 gram Grill Fanatics BBQ Rub Kip
  • > Cheddar kaas (geraspt – optioneel, maar echt een aanrader
    • > 8 wraps
  • > Optioneel om te vullen: BBQ saus, coleslaw en/of groenen
Grill Fanatics tools

Voor de perfecte bereiding van dit gerecht gebruiken wij zelf:

Zo doen wij dat!

  • Rubben: Leg de kip in een aluminium pan  om de BBQ Rub goed te verdelen. Strooi 30 gram BBQ Rub Chicken per kilo kip over de kippendijen en wrijf het goed in met een silicone borstel  en laat het even intrekken (minstens 30 minuten, langer mag altijd).
  • BBQ Aansteken: Steek de BBQ aan met Woodwool voor een langdurige, gelijkmatige hitte. Voeg Black Wattle houtskool toe voor een stabiele temperatuur rond de 120–130°C. Leg de kip direct op het rooster van de BBQ op het indirecte gedeelte, zodat het gaart zonder direct contact met het vuur.
  • Pullen: Gebruik de premium handschoenen   en kleine tang  om de kip van de BBQ te halen. Leg de kip in een schone aluminium pan om te pullen, en gebruik de meat klauwen om de kip uit elkaar te trekken. Wil je het extra smeuïg? Gooi er dan een handje geraspte cheddar of leg plakjes cheddar over de pulled chicken en zet nog heel even kort terug op de BBQ zodat de kaas lekker smelt. Heerlijk!
  • Serveren zoals jij wilt: Wij houden van een wit bolletje met coleslaw en een goede BBQ-saus. Maar met een (volkoren) wrap met verse groenten kan net zo goed. Wat jij lekker vindt!
  • Eet smakelijk!