Houtskool & Briketten

Welke houtskool of briketten passen bij jouw perfecte grillsessie?

Je weet wat ze zeggen: het geheim van elke epische BBQ zit ‘m in de details. En één van die details is zeker de juiste houtskool. Zeker als je vrienden wilt imponeren met een perfect gegrilde steak of je familie wilt verwennen met langzaam gegaarde pulled pork. Door jouw productkeuze controleer je de hitte, rookontwikkeling, vonken en en de duur van jouw grillsessie. Bij Grill Fanatics hebben we een assortiment met premium houtskool voor elke BBQ-liefhebber, van beginners tot doorgewinterde grillmasters. Maar je hoeft het niet alleen te doen: met slimme productfilters en de houtskoolwijzer helpen we je kiezen.

Maak kennis met onze producten

  • Haagbeuk & Eik Restaurant Houtskool 8 kg 0 van 5 sterren, 0 beoordelingen
    Extra grote stukken (80-120 mm) Premium mix van Hornbeam & Oak Weinig rook & vonken
    € 16,95 16,95
  • Houtwol 1kg 0 van 5 sterren, 0 beoordelingen
    100% natuurlijk en milieuvriendelijk Geschikt voor BBQ en haard Eenvoudig en snel aan te steken
    € 6,99 6,99

Houtskool of briketten?

Voor het branden van de kolenbarbecue heb je in de eerste plaats de keuze tussen houtskool en briketten. Houtskool is puur natuur en geeft naast hitte een rookinfusie. Het ontsteekt snel, maar brandt ook sneller op dan briketten. Deze geven op hun beurt een langdurige, gelijkmatige hitte. De rookontwikkeling is minimaal. Houtskool is jouw go-to voor hot & fast-sessies en die authentieke BBQ-smaak.

Meer weten? Bekijk het overzicht ‘Houtskool vs briketten’ onderaan de pagina.

Welke houtskool kopen voor jouw BBQ-sessie?

Bij Grill Fanatics vind je een breed assortiment houtskool voor elke gelegenheid. Van intensieve hitte voor steaks tot langdurige gloed voor pulled pork: we hebben het allemaal. Maar, welke houtskool moet je nu kiezen? Met onze handige houtskoolwijzer en slimme productfilters ontdek je eenvoudig welke houtskool het beste bij jouw BBQ past.

Slim productfilter

Ons aanbod premium houtskool filter je eenvoudig op type barbecue. Zo weet je direct welke houtskolen geschikt zijn voor de Kamado of de Kettle, of voor allebei.

Houtskoolwijzer

Welke soort houtskool past bij jou? Met onze houtskoolwijzer vind je in één oogopslag de beste kolen voor jouw grillsessie.

Een greep uit onze houtskolen

White Quebracho Restaurantkwaliteit Houtskool

Op zoek naar een houtskool die lang brandt en milde rook afgeeft? De witte quebracho is perfect voor de fanatieke BBQ’er die langdurig wil grillen zonder dat de smaak te intens wordt. Deze houtskool is gemaakt van de Quebracho Blanco-boom in Paraguay. Geeft een consistente hitte en een milde, neutrale rooksmaak.

Haagbeuk & Eik Restaurantkwaliteit Houtskool

Deze premium houtskool bestaat uit extra grote stukken van 80 tot 120 mm, wat zorgt voor optimale luchtcirculatie en een stabiele, langdurige hitte. Het brandt efficiënt met minimale rook en vonken en voegt een subtiele houtaroma toe. Voor langere grillsessies op verschillende soorten barbecues, van Kamado’s tot Kettlebarbecues.

Marabu: duurzame houtskool uit Cuba

Deze Cubaanse houtskool is gemaakt van de Marabu-struik, een snelgroeiende plant die het lokale ecosysteem overwoekert. Door deze om te zetten in houtskool krijgt het resthout een tweede leven, en jij een duurzame brandstof voor je barbecue. De stukken zijn compact en keihard. De langdurige gloed geeft een constante temperatuur en de kolen zijn, vooral na wat kortere sessies, opnieuw aan te steken.

Geeft een milde, neutrale rooksmaa tijdens langere sessies of meerdere rondes grillen op Kamado of Kettle.

BBQ Houtwol

Snel en simpel je barbecue aansteken? Met onze 100% natuurlijke houtwol lukt het binnen no-time. Geen chemische toevoegingen, gewoon pure natuur om je BBQ aan de gang te krijgen. Geschikt voor Kamado’s, houtskoolbarbecues of zelfs je open haard.

Tips voor het gebruik van houtskool

  • Voor snel grillen: gebruik kleinere stukken houtskool voor hoge, directe hitte. Voor o.a. steaks en hamburgers.
  • Low & slow: kies voor grotere stukken houtskool, zoals de Haagbeuk & Eik, voor een langdurige, stabiele hitte. Pulled chicken of pork krijgt er die echte BBQ edge van.
  • Voor een subtiele rooksmaak: mix je houtskool met wat rookhout of gebruik de Quebracho voor een milde rooksmaak.

Waarom Grill Fanatics?

Van houtskool tot de beste BBQ-tools, wij bieden alles wat je nodig hebt om te grillen als een pro. Onze producten zijn ontwikkeld voor de echte BBQ-liefhebber en bekend van speciaalzaken over de hele wereld. Van beginners tot doorgewinterde grillmeesters kopen onze topkwaliteit houtskool en vele andere barbecueproducten.

Ben jij een echte grill fanatic?

Laat het zien met onze merchandise in de robuuste Grill Fanatics stijl.

Premium houtskool kopen

Met het juiste type houtskool maak je jouw barbecuesessie compleet. In onze webshop kom je eenvoudig uit bij de houtskool die bij jouw manier van grillen past. Bestel nu jouw premium houtskool en ervaar zelf het verschil. Laat je grillavontuur beginnen!

Overzichtelijk: houtskool vs briketten

1. Ontsteking

  • Houtskool: 
    • Steekt snel aan
    • Binnen 10-15 minuten gebruiksklaar
  • Briketten: 
    • Hebben 20-30 minuten nodig om op temperatuur te komen

2. Brandduur

  • Houtskool: 
    • Brandt sneller op
    • Geschikt voor korte, intensieve grillsessies
  • Briketten: 
    • Gloeien langdurig
    • Beste keus voor low & slow BBQ

3. Temperatuur & controle

  • Houtskool: 
    • Bereikt hogere temperaturen
    • Reageert sneller op luchttoevoer (prettig bij Kamado’s)
  • Briketten: 
    • Gelijkmatige hitte
    • Reageren trager op temperatuurwijzigingen

4. Smaak & rookontwikkeling

  • Houtskool: 
    • Geeft een natuurlijke rooksmaak
    • Rooksensaties van mild tot sterk (zie de Houtskoolwijzer)
  • Briketten: 
    • Roken minder
    • Premium varianten zoals kokosbriketten zijn geur- en rookarm

Wist je dat

Onze Black Wattle houtskool wordt gemaakt van een boom dat in Zuid-Afrika wordt gezien als onkruid. Door deze houtsoort te gebruiken voor houtskool helpen wij de mensen in Zuid-Afrika dus ook nog op verschillende manieren.

Eerder door jou bekeken