
Tuc gerookte zalm met yoghurt dille saus
Tuc gerookte zalm met yoghurt dille dressing
Jullie enthousiasme tijdens The Meatlovers event op dit hapje was zo tof! Jullie kwamen er gewoon voor terug. Reden genoeg om het recept met jullie te delen.
Aantal hapjes: Zeker 20-30 stuks
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 – 60 minuten
Ingrediënten
- Ingrediënten:
- 1 zalmzijde
- Tuc original
- Yoghurt
- Verse dille (1 bosje, naar smaak toevoegen)
- 1 teentje Knoflook
- Zout en peper naar smaak
Overige benodigdheden:
- BBQ met deksel
- White quebracho houtskool
- 1 stuk houtwol
- Canadian Western Red Cedar plank
- BBQ handschoenen

Zalm grillen: Heb je de plank omgedraaid dan kun je nu de zalm op de rookplank leggen. Doe dit met de huidzijde naar beneden. Bij een kerntemperatuur van 52-55°C is hij sappig en perfect gaar. De rookplank geeft de zalm een rijke, houtachtige, rooksmaak.
Yoghurt dille dressing: Voeg per 3 eetlepels yoghurt ongeveer 3 fijn gesneden takjes dille toe. Voeg hier de fijngesneden knoflook. Maak de dressing af met peper en zout naar smaak.
Toastje maken: Leg de Tucjes op een mooie serveerschaal en leg op ieder toastje een beetje zalm. Top het af met een klein beetje dressing en serveren maar!