Tuc gerookte zalm met yoghurt dille saus

Tuc gerookte zalm met yoghurt dille dressing

Jullie enthousiasme tijdens The Meatlovers event op dit hapje was zo tof! Jullie kwamen er gewoon voor terug. Reden genoeg om het recept met jullie te delen.

Aantal hapjes: Zeker 20-30 stuks
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 – 60 minuten

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
  • 1 zalmzijde
  • Tuc original
  • Yoghurt
  • Verse dille (1 bosje, naar smaak toevoegen)
  • 1 teentje Knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Overige benodigdheden:

  • BBQ met deksel
  • White quebracho houtskool
  • 1 stuk houtwol
  • Canadian Western Red Cedar plank
  • BBQ handschoenen
Bereiding

BBQ aansteken: Gebruik de houtskool naar jouw voorkeur, wij gebruikten op het event de White Quebracho Blanco. Steek de BBQ aan met woodwol voor een langdurige, gelijkmatige hitte. Verwarm tot 180-200 graden.

Rookplank klaar voorgebruik maken: Leg de rookplank voor gebruik minimaal een uur in water.  Plaats de plank op het grillrooster, zodra jouw houtskool lekker brand en sluit de barbecue. Draai na 3-5 minuten de plank om.

Zalm grillen: Heb je de plank omgedraaid dan kun je nu de zalm op de rookplank leggen. Doe dit met de huidzijde naar beneden. Bij een kerntemperatuur van 52-55°C is hij sappig en perfect gaar. De rookplank geeft de zalm een rijke, houtachtige, rooksmaak.

Yoghurt dille dressing: Voeg per 3 eetlepels yoghurt ongeveer 3 fijn gesneden takjes dille toe. Voeg hier de fijngesneden knoflook. Maak de dressing af met peper en zout naar smaak.

Toastje maken: Leg de Tucjes op een mooie serveerschaal en leg op ieder toastje een beetje zalm. Top het af met een klein beetje dressing en serveren maar!

Shop jouw benodigdheden