
Bacon Crusted Spareribs
Bacon Crusted Spareribs


OVERIGE BENODIGDHEDEN
- BBQ met deksel
- White quebracho houtskool
- 3 chunks kersen rookhout
- 1 stuk houtwol
- Aluminiumfolie of Butcher Paper
- Kwast
- BBQ handschoenen
Benodigdheden van Grill Fanatics
Bereiding
Haal de spareribs uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze met de holle kant naar boven op je werkblad en verwijder het vlies van de spareribs.
Smeer de spareribs nu rondom in met de mosterd en bestrooi ze daarna met de BBQ rub. Leg de spareribs daarna in de koeling voor minimaal een uur, maar liever nog een hele nacht.
Vul de BBQ met de Quebracho houtskool en steek deze op 1 plek aan. Ga voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunks rookhout toe aan de brandende kolen.
Haal vervolgens de spareribs uit de koeling en leg ze op de BBQ. Sluit de BBQ en rook de spareribs 2 uur.
Tekst gaat door onder de foto’s.




Leg na het roken twee grote stukken aluminiumfolie of vellen butcher paper klaar en verdeel over midden van ieder vel de helft van de basterdsuiker en appelazijn.
Leg de spareribs met de holle kant naar boven op de suiker en azijn en pak ze in met het aluminiumfolie of de butcher paper.
Leg de spareribs nu weer terug op de BBQ, sluit de BBQ en laat ze twee uur stomen.
Leg na een uur stomen ook de plakken ontbijtspek op het rooster en laat deze liggen tot het spek mooi krokant is geworden. Haal het ontbijtspek dan van de BBQ en laat uitlekken en afkoelen.
Haal de spareribs na 2 uur roken weer even van de BBQ en pak ze uit. Leg ze nu weer terug op de BBQ en laat ze 10 minuten opdrogen.
Bestrijk ze daarna met de BBQ saus en laat ze nog 20 minuten liggen.
Snijd ondertussen het krokante ontbijtspek in kleine stukjes.
Zijn de spareribs klaar? Haal ze dan van de BBQ en leg ze op een grote serveerplank. Pak vervolgens het kleingesneden spek erbij en strooi dit over de spareribs.
Serveer de Bacon Crusted Spareribs vervolgens direct. Eet smakelijk!



