Hickory rookhout
Geef barbecuevlees en -groenten een krachtige en baconachtige rooksensatie mee met Hickory-rookhout van Grill Fanatics. Chunks, snippers, planken, vellen of rookmot; kies jouw rooktechniek om het Hickory-aroma optimaal te benutten. Het juiste rookhout voor de perfecte grillsessie bestel je hier, in de officiële Grill Fanatics webshop. De premium barbecueproducten, bekend van speciaalzaken en groothandels, worden snel bij je thuisbezorgd!
Get to know our products
Hickory-aroma: een klassieke BBQ-beleving
Het premium rookhout van Grill Fanatics is in vele aroma’s beschikbaar. Iedere variatie geeft een unieke geur- en smaaksensatie. Zo geeft hickory een intense en klassieke BBQ-beleving, favoriet bij ribs, pulled pork en grote stukken vlees. Dit walnoothouten rookhout is verkrijgbaar in diverse vormen zoals chunks, snippers en mot. Welke soort hickory-rookhout je kiest, hangt af van de gekozen rooktechniek en het gewenste resultaat.
Soorten hickory-rookhout: chunks, snippers en meer
Chunks, chips, rookmot; hoe wil je jouw hickory-rookhout? Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, elk met een unieke toepassing en impact op smaak en geur. Kies de juiste vorm voor jouw barbecuestijl om het beste uit de rijke, robuuste hickory-aroma’s te halen.
Hickory-chunks: langdurige rook en diepe smaak
Hickory-chunks zijn grote brokken hout die langzaam smeulen en een krachtige, nootachtige rooksmaak afgeven. Favoriete keuze bij slow-cooked klassiekers zoals spareribs, pulled pork of brisket. Ze werken het best op houtskoolbarbecues, direct tussen de kolen. Ze gloeien langzaam op, geschikt voor langere rookbeurten zonder constant bijvullen.
Hickory-snippers: snelle en intense rookboost
Voor een snelle en intense rookboost zijn hickory-snippers ideaal. Ze geven direct rook af in een rookbox of aluminiumfolie-pakketje op gas- en elektrische barbecues. Hickory-snippers geven een krachtige geur en smaak af. We raden aan ze met mate te gebruiken om een overheersende sensatie te voorkomen, vooral bij lichtere vleessoorten zoals kip of vis.
Hickory-rookmot: de keuze voor koud roken
Voor koud roken is hickory-rookmot perfect. Dit fijne rookhout brandt langzaam bij lage temperaturen (onder de 30°C) en geeft een rijke, intense en baconachtige rooksensatie. Gebruik rookmot voor het roken van kaas, boter, noten of zalm in een koudrookgenerator of rookbox voor een gelijkmatige en langdurige rookontwikkeling.
Met hickory-rookhout in de juiste vorm geef je jouw BBQ-gerechten de perfecte balans in rook, smaak en aroma.
Waarom hickory-rookhout van Grill Fanatics kiezen?
Hickory is een van de meer gangbare smaken rookhout. Waarom zou je nou juist die van Grill Fanatics kiezen? Het rookhout en de vele andere barbecueproducten zijn ontwikkeld door Roos-KCB Holland BV, al sinds 1992 bekend van barbecue-speciaalzaken in Europa. Onder het label Grill Fanatics – met gloednieuwe webshop – maken we hoge kwaliteit bbq-producten beschikbaar voor de consument. Nu kan ook de doorgewinterde bbq’er (de grill fanatic) en zelfs de beginnende bbq’er grillen met premium kolen, topkwaliteit bbq tools en het beste hickory-rookhout.
Hickory-rookhout kopen in de webshop
We maken het je graag gemakkelijk om premium barbequeproducten te kopen. Onze webshop is jouw online barbecue-speciaalzaak. Bestel hickory-rookhout en andere bbq-producten rechtstreeks bij ons, Grill Fanatics, voor de beste service en expertise. Want natuurlijk staan we klaar om al je vragen te beantwoorden. Oh, en kun jij je wel vinden in de stoere uitstraling van het Grill Fanatics label? Bestel dan onze mechandise zoals hoodies, polo’s en caps met stoere look & feel.
Kwaliteit, stijl en gebruiksgemak: daarom kies je voor (hickory-rookhout van) Grill Fanatics.
        
        
        
        
        
        
            
            